Het Bedrijf

Begin jaren twintig van de vorige eeuw begon Johannes Verbakel winkel-woonhuis verbakel aarle-rixtel.1een winkel in fietsen, huishoudelijke artikelen, kachels, kinderwagens, lampen e.d.
Op 7 maart 1924 is de erkenning van “Rijwielhandelaar en –hersteller Joh. Verbakel, Aarle-Rixtel (N.Br.)” gepubliceerd in “De Rijwielhandel”. Een weekblad uitgegeven door het centraal bureau voor den rijwielhandel te Amsterdam. De oprichter van Verbakel Tweewielers, Johannes Verbakel, beter bekend als Hannes Verbakel, is de opa van de huidige eigenaar Hans.

De winkel was in de beginjaren gevestigd in een boerderij aan de Laarweg 134, het huidige Laarweg 2 in Aarle-Rixtel. Het bedrijf bestond volgens een nota van 1936 uit de activiteiten: Luxe auto-verhuurinrichting, triptieken voor buitenland, handel in motorrijwielen, rijwielen en onderdeelen, reparatie-inrichting en huishoudelijke artikelen.
In de jaren dertig bouwde Hannes Verbakel het huidige pand aan de Lieshoutseweg 12 in Aarle-Rixtel van waaruit het bedrijf sinds 1938 gevestigd is.
Langzamerhand verdwenen de huishoudelijke artikelen uit het assortiment en kwam de nadruk steeds meer te liggen op fietsen, bromfietsen, onderdelen en het taxibedrijf met benzine pomp.

Vader Harrie heeft het bedrijf vanaf 1 april 1952 weer voortgezet H. Verbakel-van Rooysamen met zijn vrouw Ida. Vanaf 1 april 1952 werden alle verkochte fietsen en bromfietsen genoteerd in “het fietsenboek”. Sindsdien werd de administratie beter bijgehouden en keurig vastgelegd door Ida. Naast zijn werkzaamheden in de winkel en werkplaats bouwde Harrie het taxibedrijf verder uit. Aangezien vader Harrie gezondheidsklachten kreeg en het zware werk van fietsenmaker teveel werd heeft Harrie gekozen om zich met Ida geheel te richten op het taxibedrijf. Er volgden nog vele duizenden taxi kilometers.

 

Zoon Hans onderbrak zijn studie en bleef thuis om in de winkel en werkplaats te werken. Hans Verbakel TweewielersDe benodigde vakdiploma’s werden behaald.
Per 1 januari 1975 heeft Hans, de huidige eigenaar, de winkel in fietsen en bromfietsen overgenomen en heeft Tiny de administratie voor haar rekening genomen.
Door de jaren heen is het bedrijf uitgebreid en verbouwd. De computer en betaalautomaat deden hun intrede. En om bij de tijd te blijven volgt Hans nog altijd cursussen. Inmiddels is Hans al meer dan veertig jaar “de fietsenmaker”. Hij is nog altijd enthousiast en gemotiveerd en werkt met veel plezier in ons bedrijf voor u als klant.